Fair wear projecten

Fairly Traded Clothing staat voor originele Fair Wear, gemaakt voor mensen die bewust op zoek gaan naar kledij en producten die op een natuurlijke en menswaardige manier gemaakt worden. Wij garanderen onze medewerkers een eerlijk loon en bieden onze klanten unieke, kwaliteitsvolle kledij aan.

Atelier

Al onze kleren worden door onszelf ontworpen en vervaardigd in ons atelier in Kathmandu, Nepal. Dankzij dit beleid kunnen we garanderen dat iedere deelnemer aan het productieproces een eerlijk loon krijgt en in aangename werkomstandigheden kan werken. Om de gezondheid van onze medewerkers, klanten en onze planeet te garanderen, kiezen we ervoor om te werken met natuurlijke materialen en kleurstoffen.

Door een constante afname van grondstoffen ondersteunen we lokale boeren en moedigen we hen aan om  biologisch telen in Nepal te promoten.

Met deze ‘van plant tot klant’ aanpak bieden we onze klanten een mooie balans tussen kwaliteit en prijs.

Investeren in de lokale samenleving

Fairly Traded Clothing investeert haar winst in lokale projecten. We bieden onderwijs aan weeskinderen en kinderen uit arme families. We bieden onderdak voor kinderen die dakloos zijn. We organiseren opleidingen voor ongeschoolde mensen.

Opleiding en onderwijs

In ons werkgelegenheidsproject hebben we aandacht voor het welzijn van meer kwetsbare personen. Mannen en vrouwen die het moeilijk hebben om een job te vinden – zoals mensen met beperkingen en ongeschoolde mensen – krijgen gratis een opleiding in ons atelier. Als de training afgerond is, kan men meewerken in ons atelier, krijgt men een eerlijk loon en indien nodig ook onderdak. De kinderen van onze medewerkers krijgen basisonderwijs.

Doelen

Ons doel is ervoor te zorgen dat onze werknemers hun eigen toekomst in handen kunnen nemen, en op lange termijn zelfstandig kunnen werken aan hun eigen projecten. Via deze weg wil de Fairly Traded Clothing productie bijdragen aan het welzijn van de lokale gemeenschap in Nepal.