Fair wear projecten

Yak & Yeti staat voor originele Fair Wear voor mensen die bewust leven, door het dragen van eerlijk gemaakte biologische kleding. Wij zorgen ervoor dat onze werknemers in Nepal een eerlijk loon krijgen en bieden onze klanten unieke kleding en accessoires aan.

Atelier

Al onze kleren en accessoires ontwerpen we zelf en deze worden vervaardigd in ons atelier in Kathmandu, Nepal. Dankzij dit beleid kunnen we garanderen dat iedere deelnemer aan het productieproces een eerlijk loon krijgt en in aangename werkomstandigheden kan werken. Om de gezondheid van onze medewerkers, klanten en onze planeet te garanderen, kiezen we ervoor om te werken met natuurlijke materialen en kleurstoffen.

Door een constante afname van grondstoffen ondersteunen we lokale boeren en moedigen we hen aan om  biologisch telen in Nepal te promoten.

Met deze ‘van plant tot klant’ aanpak bieden we onze klanten een mooie balans tussen kwaliteit en prijs.

Investeren in de lokale samenleving

Yak & Yeti investeert zijn winst in lokale projecten. We bieden onderwijs aan weeskinderen en kinderen van arme gezinnen. We bieden onderdak aan kinderen die dakloos zijn geworden. We organiseren opleidingen voor ongeschoolde mensen.

Opleiding en onderwijs

In ons werkgelegenheidsproject hebben we specifieke aandacht voor het welzijn van meer kwetsbare individuen. Mannen en vrouwen die moeite hebben met het vinden van een baan, zoals mensen met een handicap en ongeschoolde mensen, krijgen een gratis opleiding in onze fabriek. Zodra de opleiding is afgerond, kan de werknemer meewerken in het productieproces, ontvangt hij of zij een eerlijk loon en indien nodig huisvesting. De kinderen van onze werknemers krijgen basisonderwijs.

Doelen

Ons doel is om ervoor te zorgen dat werknemers hun eigen toekomst in handen kunnen nemen en op den duur zelfstandig aan hun eigen projecten kunnen werken. Op deze manier wil de Yak & Yeti productie bijdragen aan het welzijn van de lokale gemeenschap in Nepal.